Internasjonal Yoga-dag

Fredag 21. juni kl. 17:30-18:30

På fredag feirer vi den internasjonale yoga-dagen!

Vår instruktør Benedikte holder en Fredags-Yin time sammen med deg. Alle som kommer og deltar på denne timen mottar en liten gave* fra oss i Yoga4Alle.

Du er hjertelig velkommen til å delta!

Hva er yoga og hvorfor feirer vi det?

Yoga er en eldgammel fysisk, mental og åndelig praksis som har sin opprinnelse i India. Ordet «yoga» kommer fra sanskrit og betyr «å bli med» eller «å forene», og symboliserer foreningen av kropp og bevissthet.

I dag praktiseres yoga i ulike former rundt om i verden, og det fortsetter å vokse i popularitet.

Den 11. desember 2014 utropte FN 21. juni som den internasjonale yogadagen, ved resolusjon 69/131. Dagen anerkjenner yogaens universelle appell, og har som mål å øke bevisstheten over hele verden om de mange fordelene ved å praktisere yoga.

Utkastet til resolusjonen ble foreslått av India, og godkjent av rekordhøye 175 medlemsland. Forslaget ble først introdusert av Narendra Modi, statsminister i India, i sin tale under åpningen av den 69. sesjonen av generalforsamlingen, der han sa:

«Yoga er en uvurderlig gave fra vår eldgamle tradisjon. Yoga gjør sinn og kropp, tanke og handling, til en enhet … en helhetlig tilnærming [som] er verdifull for vår helse og vårt velvære. Yoga handler ikke bare om trening; det er en måte å oppdage følelsen av helhet med deg selv, verden og naturen.»

Resolusjonen bemerker «viktigheten av at enkeltpersoner og befolkninger tar sunnere valg og følger livsstilsmønstre som fremmer god helse». I denne forbindelse har Verdens helseorganisasjon (WHO) også oppfordret sine medlemsland til å hjelpe sine borgere med å redusere fysisk inaktivitet, som er blant de ti ledende dødsårsakene på verdensbasis, og en nøkkelrisikofaktor for ikke-smittsomme sykdommer, som hjerte- og karsykdommer, kreft og diabetes.

*Gaven er et gavekort som kan benyttes til for å kjøpe ett av våre yoga-produkter, f.eks. dropp-inn time (kan ikke benyttes i kombinasjon med sommertilbud på dette produktet), alle våre klippekort eller som delbetaling på framtidige eventer.

Categories: